Crowdfunding in Twente

Na vele goede ervaringen op het gebied van crowdfunding heeft OAMKB zich verdiept in deze mooie, bijzondere financieringsmogelijkheid. Met veel vergaarde kennis weten we van OAMKB hoe we jouw financieringsaanvraag snel en succesvol kunnen bewerkstelligen. Lijkt het je wat? We helpen je graag en delen onze kennis en netwerken met jouw onderneming om je aanvraag zo snel als mogelijk rond te krijgen.

De voordelen van crowdfunding:

Zeer snel resultaat, al binnen 3 weken

Het verkrijgen van een financiering bij de bank blijkt steeds lastiger te worden als MKB. Het kan een lange, onzekere procedure zijn die je met crowdfunding kunt vermijden. Wanneer je op de juiste manier te werk gaat is alles binnen een maand rond.

Hoe werkt crowdfunding?

Crowdfunding betekent het inzamelen van geld door een menigte die willen investeren in jouw idee. Het is een manier om in korte tijd veel aandacht, steun en financieel support te ontvangen voor je onderneming. Het OAMKB helpt je in samenwerking met geldvoorelkaar.nl Zij presenteren jouw aanvraag op de website waarna er vervolgens door de websitebezoekers kan worden bekeken of jouw project interessant genoeg is om in te investeren. Het kan zijn dat je vele verschillende, onbekende, investeerders krijgt die iets zien in jouw onderneming.

Crowdfunding als marktonderzoek

Wanneer jouw project veel interesse krijgt en zodoende ook de nodige investeerders zich bij elkaar verzamelen, geeft dit aan dat er toekomst zit in jouw bedrijf. Je kunt dit zien als waardering en gebruiken als marktonderzoek. Het plaatsen van een aanvraag is gratis, op deze manier kan je dus altijd kijken hoe jouw project in de markt ligt.

Crowdfunding als marketingtool

Door incentives te bieden kan je crowdfunding ook als marketingtool gebruiken. Wees innovatief en biedt de nieuwe investeerder een product uit eigen bedrijf aan als dank voor zijn vertrouwen en gift. Zo bouw je bekendheid op en tegelijkertijd een netwerk. Begin bij crowdfunding binnen je vertrouwde kring van familie en kennissen en neem vervolgens de stap naar je netwerk. Je netwerk vanuit het werkveld kan het weer doorspelen aan anderen, waardoor de bal steeds verder gaat rollen. Zelf kan je een handje meehelpen door social media in te schakelen en jouw idee te promoten bij een breder publiek. Wij van OAMKB zetten jouw aanvraag uit in ons eigen netwerk zodat een grote groep bekend wordt met jouw bedrijf.

OAMKB zet de lijnen voor je uit

Het kantoor in Twente - Hengelo is bereid alles voor je te regelen op het gebied van crowdfunding. Het verzamelen van de juiste gegevens, het schrijven van de pitch, het indienen van de aanvraag en het bijhouden van het gehele proces nemen wij op ons rekening. Een vast stappenplan nemen wij te allen tijde in acht wanneer we een crowdfunding aanvraag in werking zetten.

Het 10 stappen plan:

  1. Lever het ondernemingsplan in bij het OAKMB. Stuur het naar info@OAMKB.nl of lever het aan bij jouw eigen OAMKB adviseur
  2. Het plan wordt gecontroleerd en beoordeeld
  3. Eventuele aanpassingen worden toegepast en de uitwerking op financieel gebied wordt in kaart gebracht
  4. We staan je bij bij het opzetten van een betrouwbaar netwerk
  5. Een goede pitch is de sleutel tot succes. We helpen je hier graag mee.
  6. De investeringsaanvraag bereiden we graag samen met je voor.
  7. Door onze brede kennis weten we de beste platformen om jouw aanvraag te plaatsen
  8. Na deze stappen is het tijd om de aanvraag in te dienen
  9. Door de goede voorbereiding duurt het slechts enkele dagen tot we groen licht krijgen
  10. De contracten voor de investeerders worden via het platform opgemaakt en verspreid

Wat zijn de voorwaarden?

Je bent vrij in de keuze van de looptijd en het rentepercentage, het maximum is echter 7 jaar. Voor de investeerders is het erg aantrekkelijk, de opbrengst voor hen ligt namelijk tussen de 6 en 10 procent en dat is tamelijk hoog. Voor hen hangt er een risico aan, want bij een eventueel faillissement zijn zij hun inleg geheel kwijt. Daarom spreiden investeerders vaak hun inleg over meerdere projecten.

Wanneer is een onderneming geschikt voor crowdfunding?

Eigenlijk kan ieder bedrijf een aanvraag doen. Vooralsnog zijn de aanvragen niet hoger dan 700.000 euro. Voor jou als ondernemer is het van belang na te gaan waar de kansen zich schuil houden en binnen welke periode en op welke manier het bedrag kan worden afgelost. Natuurlijk kan OAMKB je hier prima in adviseren.

Stapelfinanciering

Er bestaat een bepaalde combinatie van financieringsmogelijkheden wat we ook wel stapelfinanciering noemen. Een stapelfinanciering houdt in dat jij als onderneming een deel van de financiering op je neemt, de bank een deel en een deel haal je binnen via crowdfunding. Het duurt wellicht iets langer, maar het is voor iedere onderneming een goed alternatief.

Ben je benieuwd of crowdfunding ook interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact op met het OAMKB en laat je vrijblijvend informeren.

 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?